Sporten

Bag Workouts….een workout die goed is voor iedereen. Lekker los gaan op een bokszak is een perfecte manier om stress te lijf te gaan. Verstand op nul en Let’s go! Al decennia lang is de Bag Workout dé manier om te werken aan je conditie en tegelijkertijd je techniek en voetenwerk te verbeteren.

Wil jij jezelf leren te verdedigen en tegelijkertijd fit en sterk van geest worden dan zijn onze lessen alleen voor vrouwen misschien iets voor jou!

Kickboksen helpt vet te verbranden, het lichaam te verstevigen, de geest te stimuleren en een sterke positieve mentale houding te ontwikkelen.

Kickboksen klinkt misschien een beetje agressief en eng, het is en blijft natuurlijk een vechtsport.

Nederland staat bekend om zijn kickboksers. Wie heeft er nooit gehoord van Rob Kaman, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Melvin Manhoef, Ramon Dekkers, Badr Hari? De stijl die nagenoeg iedereen beoefend is de Muay Thai stijl.

Kickboksen is een perfecte sport waarin je kunt werken aan je conditie, jezelf effectief leert te verdedigen maar ook jezelf kan meten in full contact wedstrijden.

MMA staat voor "Mixed Martial Arts", gemixte vechtsporten vrij vertaald. Iemand die MMA traint, verdiept zich in verschillende vechtsporten die het effectiefst blijken in wedstrijdvorm. De sporten die hieronder vallen zijn o.a. : boksen, kickboksen, judo, Brazilian jiu jitsu, grappling en nagenoeg alle worstelvormen.

Grappling is een sport die refereert aan een verzameling van technieken die toegepast worden om in een gevecht, sparring of wedstrijd te overheersen en te overwinnen. Hierbij worden er technieken toegepast om iemands positie te verbeteren ten opzichte van de tegenstander en eventueel de tegenstander te laten “tappen” (opgeven) door een "lock" (klem) of "choke" (wurging).

Per 1 januari 2012 komen deze trainingen te vervallen. Daarvoor in de plaats komen Submission Grappling trainingen. Deze trainingen bevatten veel technieken uit het Brazilian Jiu Jitsu. Voor meer informatie over grappling: lees verder >>

Vroege afbeeldingDe eerste tekenen van boksen dateren maar liefst van rond het jaar 3000 voor Christus. Boksen is, zo kan men wel wel zeggen, een eeuwen oude sport.
Het heeft een uniek sportief imago, een imago van “echte heren”, boksers weten zich immers als geen ander te beheersen wanneer het er hard aan toe gaat.

Er zijn twee basis dimensies in BJJ: Posities en Submissions.

Posities en Brazilian Jiu Jitsu.

Posities zijn de basis van BJJ en is de fundering van een submission. Het doel tijdens het sparren is om je positie te verbeteren om een submission toe te passen, te slaan (mma) of om te ontsnappen. Een positie (tijdelijk) kunnen behouden creëert de mogelijkheid om een submission in te zetten.

Openingstijden

Openingstijden:
Maandag 17:30 - 22:00
Dinsdag 18:30 - 21:30
Woensdag 17:30 - 21:30
Donderdag 18:30 - 21:30
Vrijdag 18:30 - 21:30
Zaterdag 9:00 - 13:00
Zondag 9:00 - 13:00